Medelhavsgrillad torsk med timjan- och citronkräm
Fisk på grillen är både otroligt gott och enkelt! Gör smarta foliepaket som du fyller med torskfilé och härliga säsongsbaserade primörer som ger fin smak och färg innan du lägger dem på grillen. Serveras med en fräsch citronkräm med smak av timjan, kokt potatis och kryddig ruccola.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Foliepaket
4 ark grillfolie
ca 600 g torskfilé
1 röd chili
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 tsk finhackad färsk timjan
ca 12 oliver
2 msk olivolja
2 msk smör
salt
peppar
Citronkräm
2 tsk finhackad färsk timjan
2 dl smetana
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk saft)
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2801 KJ / 667 kCal
Fett39 g
Salt1.3 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blev väldigt gott! Följde tipsen om mer kryddor och tog mer timjan och pressade även över vitlök. Använde chiliflakes istället för färsk chili.
Eva-lisa
2023-06-26Hela familjen var förtjust lite mer. Man behöver inte vara sparsam med kryddor för ju mer smak desto godare.
Helen
2020-10-11