Medelhavsgrönsaker med mozzarella
![Medelhavsgrönsaker med mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70370/cf_259/medelhavsgronsaker_med_mozzarella.jpg)
Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.
![Medelhavsgrönsaker med mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70370/cf_259/medelhavsgronsaker_med_mozzarella.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini
1 fänkål
1 röd paprika
10 champinjoner
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 mozzarella (à 125 g)
1/2 dl solrosfrön
2 msk balsamicovinäger
Till servering
lufttorkad skinka
bröd
oliver
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3519 KJ / 841 kCal
Fett47.5 g
Kolhydrater42.1 g
Protein56.8 g
Kommentar
Gott, men variation: utan svamp som jag inte tål, med torkad rosmarin och med oliver och mozzarella med i ugnspannan de sista minuterna.
Monica
2019-02-22