Medelhavsströmming
Supergod medelhavsströmming är perfekt dagar när det är ont om tid. Blanda snabbt ihop din frästa lök med grönsaker och kapris med subtil citruston och servera direkt med din klassiska fisk och nyrostad potatis. Mättande och god husmanskost!
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfilé
salt och peppar
ca 1 dl polenta eller grovt rågmjöl
1 msk smör eller margarin
1 msk olivolja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
70 g bladspenat
2 msk olivolja
2 msk kapris
1 citron
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: använd polenta, glutenfritt ströbröd eller PO-fiber till paneringen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller PO-fiber och mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett0 g
Kommentar
Verkligen supergott! Strömming är alltid gott, men den goda salladen gjorde mycket till också. Hade inte polenta så jag körde på ströbröd, blev gott ändå. Detta kommer jag laga många gånger till.
Bryn
2011-05-03