Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en auberginegratäng med mozzarella och tomatsås. Det här är en klassiker från Italien som också kallas aubergine parmigiana och passar lika bra till vardags och i matlådan som till bjudningen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
6 portioner
800 g aubergine
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
3 förp hela konserverade tomater (à ca 400 g)
2 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
ca 1 dl vetemjöl
ca 3 msk olivolja
3 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl finriven parmesan
ca 2 msk olivolja
Gör så här
00:20:00
00:15:00
00:15:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott.
Marjaana
2025-04-15Gott! Jag smaksatte tomatsåsen med örter och schalottenlökfond. Jag hällde även i belugalinser i tomatsåsen som fick koka med, tips för att göra rätten lite matigare. Parmesanen gav god smak till gratängen!
Lovisa
2025-03-19Fantastiskt gott! Hur kan aubergine bli så gott?👏🥳👊
Miriam
2024-12-29