Melon- och fetaostsallad med mynta & rosépeppar

Njut av sommarens favoritsallad året om! Här är en matig variant på melon- och fetaostsallad med quinoa, ugnsbakad blomkål och mortlad rosépeppar. En fantastisk god sallad som passar både till lunch och middag.

Ingredienser
4 portioner
2 dl okokt quinoa
1 litet blomkålshuvud i små buketter (1 litet blomkålshuvud motsvarar ca 500 g)
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
70 g babyspenat
2 avokador i skivor
1 liten rödlök i tunna halvmånar
1 nätmelon skalad i 2 cm stora kuber
2 paket fetaost (à 150 g) i 2 cm stora kuber
2 tsk torkad mynta
2 tsk mortlad rosépeppar
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2305 KJ / 550 kCal
Fett42 g
Salt2.9 g
Kolhydrater22 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte quinoa mot blandade linser, ökade mängden rosépeppar och använde citronolivolja - kanon gott!
Charlotta
2022-08-15Jättegott! Bytte däremot ut mot fullkorn couscous, färsk mynta, vattenmelon och skippade avokadon. Blev jättebra🤩
Denise
2021-08-02Vi tog jordgubbar istället för blomkål. Fräscht och jättegott!
Pernilla
2021-07-17