Melonjuice med hallon och fläder
Här snackar vi sommar på glas! Saftig vattenmelon, söta hallon, flädersaft och lime… Den som vill adderar en näve gojibär för en mer komplex smak och spännande tugg. Eller varför inte tillsätta en skvätt vit rom och krossad is för en riktig höjdar-daquiri!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
800 g vattenmelon
2 dl frysta hallon (svenska)
1/2 dl konc flädersaft
2 msk färskpressad limejuice
2 dl is
ev 1/2 dl gojibär
hallon till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi417 KJ / 99 kCal
Fett2 g
Salt0.06 g
Kolhydrater21 g
Protein2 g
Kommentarer