Melonsallad med grillade vannameiräkor
Lyxig sallad med melon, tomat och gurka. Toppa med vannameiräkor som får asiatisk smak med thailändsk currypaste. Chiliflakes och färsk mynta gör melonsalladen ännu godare.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
4 portioner
Räkor
350 g frysta, tinade vannameiräkor
2 tsk röd currypaste
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Melonsallad
1 galia- eller cantaloupemelon (ca 600 g)
1 gurka
2 bifftomater
1 krm chiliflakes
flingsalt
svartpeppar
2 msk hackad mynta (+ extra till garnering)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi615 KJ / 147 kCal
Fett2 g
Salt4.3 g
Kolhydrater15 g
Protein18 g
Kommentar
Jag upplever inte att smakerna i salladen växte tillsammans. Jag kommer experimentera med en egen variant då jag fortfarande tycker räkorna var trevliga.
Örjan
2019-08-26