Memma

Betyg 3.3 av 5.
86 personer har röstat
12
Memma

Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.

Memma

Ingredienser

4 portioner
4 dl  vatten
1 dl  fint rågmjöl (1dl motsvarar 55g)
1 dl  mörk, flytande maltextrakt
2 msk  mörk sirap
1 krm  salt
1 tsk  malda pomeransskal

Till servering

grädde
strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
86 personer har röstat

Kommentarer

Vaniljsås??? Det var det roligaste jag hört...

Aila

2024-03-14

Vaniljsås??? Det var det roligaste jag hört...

Aila

2024-03-14

Så det tar 6 timmar???? Det är det värt

Madeleine

2024-01-09

Testa liknande recept

Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk blodpudding
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finsk- ryskt syrligt rågbröd av surdeg
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga