Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål
Orientaliska smaker och dofter trängs i köket! Den knallgröna ärthummusen blir ett perfekt tillbehör till den smakrika korven och rostad blomkål med smak av spiskummin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
300 g blomkålshuvud
1 tsk spiskummin
520 g merquez (korv)
75 g bistrosallad
Ärthummus
ca 250 g gröna ärtor
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör så här
Tips
Den knallgröna ärthummusen med smak av mynta passar lika bra här som till fiskrätten eller grillsäsongen!
Kockknepet: För att undvika att korven spricker när du steker kan du lägga korven i pannan medan pannan fortfarande är kall. Är din korv av den sprättande varianten, lägg på ett lock så lugnar den ner sig!
Kockknepet: För att undvika att korven spricker när du steker kan du lägga korven i pannan medan pannan fortfarande är kall. Är din korv av den sprättande varianten, lägg på ett lock så lugnar den ner sig!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 810 kCal
Fett50 g
Kolhydrater62.1 g
Protein25.3 g
Kommentar
Smakrikt och supergott. Ärtkrämen passade perfekt till och gav ”svalka” till den heta korven.
Anna
2022-12-26