Midsommarplättar med sikrom och syrad lök
Letar du efter något enkelt och gott till buffébordet? Uppdatera vardagsplättarna genom att toppa dem med sikrom, syrad lök, gräddfil och dill. Toppingen kan enkelt varieras efter säsong, tycke och smak!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
6-8 portioner
Syrad lök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 schalottenlökar
Plättar
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3/4 tsk salt
2 tsk ljust muscovadosocker
2 msk smör + smör att steka i
Till servering
ca 80 g sik- eller stenbitsrom
2 dl gräddfil
ärtskott
färsk dill
För alla
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller byt ut smöret mot olja.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1010 KJ / 241 kCal
Fett8 g
Salt1.1 g
Kolhydrater29 g
Protein12 g
Kommentar
Hej! Går det att förbereda plättarna dagen innan?
Amanda
2018-06-21Hej Amanda! Det går bra att göra plättarna innan och sen värma innan serveringen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-07-12