Midsommarsallad
![Midsommarsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19137/cf_259/midsommarsallad.jpg)
Ett stiligt recept på midsommarsallad med sill som är Dalarnas moderna landskapsrätt. Du gör det av bland annat rödbetor, potatis, äpple, matjessillfiléer, olivolja och vinäger. Passar bra till midsommar!
![Midsommarsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19137/cf_259/midsommarsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 små färska rödbetor
200 g färskpotatis
1 morot
3 salladslökar
75 g sockerärtor
1 äpple
1 burk hela matjessillfiléer (à 570 g)
dillvippa till garnering
Dressing
3 msk rapsolja
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk dijonsenap
4 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer