Mildlöksklyftor med Spenatpesto
Dessa mildlöksklyftor med spenatpesto passar utmärkt som entrérätt eller lätt kvällsmat. Spenatpeston ger du en spännande nötig smak med pinjenötter som matchar perfekt med den goda rosékryddade löken. Bjud gärna med ett färskt, rostat ciabattabröd.
Ingredienser
4 portioner
4 mildlökar
1 msk smör eller margarin
1 tsk gourmetsalt
1/2 tsk rosépeppar
Spenatpesto
1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 65 g)
200 g färsk spenat
1 vitlöksklyfta
1 dl färskriven parmesan
2 krm salt
1/2 krm kajennpeppar
1/2 dl olja
1 - 1 1/2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett29 g
Kommentarer