Mimosa med ingefära
![Mimosa med ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251280/cf_259/mimosa_med_ingefara.jpg)
Mimosa är en klassisk drink, vanligt förekommande på brunch, där mousserande vin blandas med sötsyrlig apelsinjuice. Här har vi piffat till drycken med riven ingefära för en extra värmande och fräsch touch.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
![Mimosa med ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251280/cf_259/mimosa_med_ingefara.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 apelsiner
2 msk riven ingefära (1 msk morsvarar ca 20 g)
1 flaska mousserande vin (à 750 ml)
För alla:
Fri från gluten, laktos, mjölkproteing och ägg.
Gör så här
Tips
Drinken går bra att göra alkoholfri med alkoholfritt mousserande vin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi504 KJ / 121 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein0 g
Kommentar
Låter gott! Förslag på tilltugg?
Kristina
2023-12-04