Minestrone med torrsaltat bacon och ägg
![Minestrone med torrsaltat bacon och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71140/cf_259/minestrone_med_torrsaltat_bacon_och_agg.jpg)
Finhackade rotfrukter och färsk basilika sätter sting på minestronesoppan med torrsaltat bacon och ägg. Italiensk minestrone innehåller givetvis pasta men också morot, palsternacka, salladslök, bacon och vitlök. Kronan på verket blir ägg som försiktigt knäcks och får stelna i soppan.
![Minestrone med torrsaltat bacon och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71140/cf_259/minestrone_med_torrsaltat_bacon_och_agg.jpg)
Ingredienser
Till servering
För alla
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Red av soppan med vetemjöl eller majsstärkelse utblandat med vatten. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 mån. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ostalternativ. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer