Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor

Okonomiyaki är en slags pannkaka på japanskt vis där en smet gjord på bland annat vitkål och ägg smaksätts med sesamolja och soja och steks gyllene. Pannkakorna toppas med koriander och salladslök och serveras med en sötsyrlig dippsås och chilimajonnäs.
Samarbete med:
Kungsörnen

Ingredienser
4 portioner
2 dl Kungsörnen vetemjöl
4 ägg
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
300 g vitkål
3 salladslökar
2 msk gari (inlagd ingefära)
rapsolja (till stekning)
Dippsås
1/2 dl japansk soja
1 msk worcestershiresås
1/2 dl vatten
2 msk strösocker
2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
1 liten finriven vitlöksklyfta
1/2 msk finriven ingefära
Till servering
strimlad salladslök
hackad koriander
rostade sesamfrön
chilimajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skall det verkligen vara 2 deciliter vetemjöl??? Hade räckt med hälften. Det blev för stabbigt. Men smaken var god.
Lena
2025-04-06Jättegott och enkelt recept. Läste kommentarerna och saltade smeten lite vilket var bra. En halv sats av dippsåsen räcker. Serverade utöver föreslagna tillbehör med räkor och bytte ut sesamfröna mot rostad lök. Lite gari var också gott till.
Ingela
2024-08-29Super. Roligt med nya sätt att använda vitkål på.
Andréa
2024-01-30