Miniburgare med klyftpotatis och dipp

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Miniburgare med klyftpotatis och dipp

Allt blir lite extra gott när man får äta med händerna! Dessa små miniburgare steks i smör och kryddas med oregano, och slinker ner farligt lätt! Potatis skärs i klyftor och tillagas i ugn. En småhet dipp på vitlök, chilisås och paprikapulver blir en utmärkt dressing till denna middag. Servera ihop med uppskuren sallad och hugg in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019

Miniburgare med klyftpotatis och dipp

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1 msk  olja
salt
peppar
1   vitlöksklyfta
2 dl  matyoghurt
2 msk  chilisås
1 tsk  paprikapulver
2   plommontomater
1/2   krispsallad
360 g  sliders
1 msk  smör eller olja
1/2 tsk  oregano
8   sliderbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2661 KJ / 634 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater77 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Sliders med avokado och jalapenoyoghurt
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sliders med cheddar och stekt lök
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sliders med picklad rödlök och majs
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hamburgare med rostad potatis
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ sliders
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sliders med tomataioli
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga