Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami
Slipp springet mellan kök och uteplats – grilla hela menyn istället. Det finns mängder av smårätter och annat gott som du kan fixa på grillen. Vad sägs om smårätter som pizza slices när gästerna anländer? Vi lär dig smårätternas ädla konst.
Ingredienser
8 pizzor
Pizzadeg
1/3 förp färsk jäst (à 50 g)
3 dl kallt vatten
3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl (7-7 1/2 dl vetemjöl motsvarar 420-450 g)
Topping
1 vitlöksklyfta
6 sardellfiléer
1 msk kapris
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja
8 babyplommontomater
nymalen svartpeppar
24 skivor tryffelsalami
Till garnering
färsk basilika
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pizzadeg eller köp fryst glutenfri pizzabotten eller glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Gör så här
Tips
Be att få köpa 2 pizzadegar från din lokala pizzeria eller gör en deg dagen innan.
Om du bakar i ugn:
Sätt ugnen på 250°C och förvärm pizzastenen eller plåten. Följ recepten enligt ovan och lägg pizzorna på den förvärmda pizzastenen eller plåten och grädda 10-12 minuter.
Om du bakar i ugn:
Sätt ugnen på 250°C och förvärm pizzastenen eller plåten. Följ recepten enligt ovan och lägg pizzorna på den förvärmda pizzastenen eller plåten och grädda 10-12 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3080 KJ / 736 kCal
Fett32 g
Salt4.55 g
Kolhydrater81 g
Protein29 g
Kommentarer