Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller
![Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32911/cf_259/minipizzor_med_tomatmarmelad___sardeller.jpg)
Minipizzor med tomatmarmelad och sardeller passar utmärkt på buffébordet eller som små goda tilltugg på festen. Den söta marmeladen på tomat ger tillsammans med sältan från sardellerna en rik smak till de små pizzorna.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
![Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32911/cf_259/minipizzor_med_tomatmarmelad___sardeller.jpg)
Ingredienser
10 portioner
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1/2 dl vit balsamvinäger eller vitvinsvingäer
1 msk socker
1 kruka oregano
1 kyld kavlad smördeg (à 275 g) eller frysta plattor (1 kyld kavlad deg motsvarar 3 frysta smördegsplattor)
1 1/2 dl svart olivtapenad (från burk)
1 burk sardeller (à 50 g)
1 dl färskriven parmesan
För alla
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri fryst smördeg från Fria Bröd. Eller färdiga glutenfria pizzabottnar från Semper, Schär m fl.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer