Minisemlor med choklad och hasselnötter
Vem älskar inte semlor? Och vem älskar inte choklad? Här kombinerar vi det bästa av två världar och bakar chokladsemlor med hasselnötskräm som fyllning. Grädden smaksätts såklart med kakao.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
ca 40 st
175 g rumsvarmt smör
50 g jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
1 dl kakao
mjöl till utbakning
1 ägg
Fyllning
200 g skalade hasselnötter
3 msk rapsolja
100 g smält mörk choklad
Till servering
4 dl vispgrädde
1/2 dl kakao
2 msk florsocker
florsocker att pudra över
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, mörk choklad och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot växtbaserad mjölkdryck. Byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj en mjölkproteinfri mörk choklad.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi952 KJ / 227 kCal
Fett14 g
Salt0.17 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer