Mintkola
![Mintkola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29653/cf_259/mintkola.jpg)
En lyxig mintkola som får sin smak av mintkarameller. Blanda ingredienserna i kastrull och koka kraftigt före du häller ut på bakplåtspapper. Godiskrosset strös över före allt får stelna några timmar. Paketera gärna de klippta bitarna i cellofan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
![Mintkola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29653/cf_259/mintkola.jpg)
Ingredienser
1 sats
10 mintkarameller av Mariannetyp
75 g smör
2 dl ljust eller mörkt muscovadoråsocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer