Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki
![Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152296/cf_259/minutbiff_med_bakade_potatisskivor_och_tzatziki.jpg)
Kvällens middag är en perfekt stekt biff med gyllene ugnsrostad potatis. Som en härlig söndagsstek mitt i veckan. Servera köttet så välstekt du vill med en generös klick krämig tzatziki och en fräsch sallad på röda tomater och nymald svartpeppar. Duka fram potatisen och låt alla förse sig. Tänk att något såhär enkelt kan vara så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
![Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152296/cf_259/minutbiff_med_bakade_potatisskivor_och_tzatziki.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
2 msk olja
1 tsk timjan
salt och peppar
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Biff
ca 500 g minutbiff
1 msk olja
Till servering
2 tomater
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2094 KJ / 501 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein34 g
Kommentar
Helt sagolikt enkelt och kan lätt justeras efter antalet matgäster *****-stjärnigt. Håkan
Håkan
2017-03-18