Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Festlig och tilltalande vardagsrätt där snabbstekta biffar gratineras med ett lager av ost innan de steks färdiga i ugnen. Till det saftiga köttet serveras karamelliserad lök, med smak av rosmarin, rostad klyftpotatis och romansallad. En härlig middagsmåltid fullproppad med goda smaker och vackra färger!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g  potatis
1 msk  olja
salt och peppar

Lök

2   rödlökar
1 msk  smör eller margarin
2 msk  socker
1/2 dl  vatten
1 tsk  rödvinsvinäger
1/2 msk  rosmarin

Kött

ca 600 g  minutbiffar
1 msk  olja
140 g  ädelost eller fetaost
1   romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och lämplig laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2845 KJ / 680 kCal
Fett28 g
Salt1.92 g
Kolhydrater48 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Grillad sallad med bacon, avokado och hasselnötsdressing
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk strimmelbiff med ädelost
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftcocktail med ädelostsnittar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
BBQ-biff med krämig sellerisallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga