Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin
![Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103687/cf_259/minutbiff_med_karamelliserad_lok_och_rosmarin.jpg)
Festlig och tilltalande vardagsrätt där snabbstekta biffar gratineras med ett lager av ost innan de steks färdiga i ugnen. Till det saftiga köttet serveras karamelliserad lök, med smak av rosmarin, rostad klyftpotatis och romansallad. En härlig middagsmåltid fullproppad med goda smaker och vackra färger!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
![Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103687/cf_259/minutbiff_med_karamelliserad_lok_och_rosmarin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
Lök
2 rödlökar
1 msk smör eller margarin
2 msk socker
1/2 dl vatten
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk rosmarin
Kött
ca 600 g minutbiffar
1 msk olja
140 g ädelost eller fetaost
1 romansallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och lämplig laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2845 KJ / 680 kCal
Fett28 g
Salt1.92 g
Kolhydrater48 g
Protein56 g
Kommentarer