Mishouia

Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Mishouia

Mishouia är ett snabblagat tillbehör där ljuvliga grönsaker som aubergine, paprika, tomat och chilifrukt grillas. Hälften av grönsakerna mixas sedan ihop till en underbart smakrik sås som ringlas över den resterade hälften.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Mishouia

Ingredienser

4 portioner
1   aubergine
1   rödlök
1   vitlök solo eller vitlöksklyftor (1 solo motsvarar 3-4 klyftor)
3   röda paprikor
1   grön chilifrukt
4   tomater
1 msk  olivolja
1 msk  färskpressad citronjuice
2 krm  malen spiskummin
1 tsk  salt
2 krm  peppar
ev ärtskott till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi420 KJ / 100 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Medelhavsgrönsaker på spett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med ugnsbakad aubergine och tomat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad aubergine med vitlökssmak
Betyg 3.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Aubergine med kapris
Betyg 2.8 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade grönsaksspett med sting
Betyg 3.1 av 5.
120 personer har röstat
Under 45 min att tillaga