Mjölkchokladglass med marshmallows och karamellsås
![Mjölkchokladglass med marshmallows och karamellsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18097/cf_259/mjolkchokladglass_med_marshmallows_och_karamellsas.jpg)
Lyxig hemlagad glass med mjölkchoklad, vanilj och marshmallows. Till glassen serverar du en ljuvlig karamellsås av vispgrädde, sirap och strösocker. En riktig höjdardessert som älskas av alla.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
![Mjölkchokladglass med marshmallows och karamellsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18097/cf_259/mjolkchokladglass_med_marshmallows_och_karamellsas.jpg)
Ingredienser
1 liter
Mjölkchokladglass
100 g mjölkchoklad
1 vaniljstång
5 dl kaffegrädde (till vaniljgrädden)
1 1/2 dl strösocker
1 dl kaffegrädde (till äggblandningen)
6 äggulor
3 dl mini- marshmallows
Karamellsås
2 dl vispgrädde
1/2 dl vit sirap
50 g smör
1 dl strösocker
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Glassmeten behöver stå i kylen en natt för att få rätt konsistens och hållbarhet innan den körs i glassmaskinen.
Saknar du glassmaskin? Häll smeten i en bunke och frys ca 1/2 timme. Ta ut och vispa med elvisp varje halvtimme tills den har fått en krämig glasskonsistens, ca 4 gånger totalt.
Saknar du glassmaskin? Häll smeten i en bunke och frys ca 1/2 timme. Ta ut och vispa med elvisp varje halvtimme tills den har fått en krämig glasskonsistens, ca 4 gånger totalt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer