Mjölksyrad rödbeta
Syrade eller fermenterade rödbetor tar lite tid att göra, men det blir gott, riktigt gott. Syrade rödbetor passar som tillbehör till det mesta, i sallad till kött och chark eller att servera på ett buffébord.
Ingredienser
1 liter
600 g skalade rödbetor (600 g motsvarar 0,8-1 kg oskalade)
200 g vitkål
15 g jodfritt salt (14 g motsvarar ca 3/4 msk)
1 glasburk med gummiring (volym à 1 liter)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1518 KJ / 366 kCal
Fett1 g
Salt14 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g
Kommentarer
Kan man hoppa över kålen. Mvh. Ulrika
Ulrika
2024-07-21Hej Ulrika! Ja, det går bra, ersätt bara mängden kål med rödbeta då. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Var kan man hitta jod fritt salt?? kan man ta vanlig salt istället?
Helene
2024-05-08Hej Helene! Det behöver vara jodfritt annars syrars det inte. Falksalt har jodfritt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-08Över förväntan. Hade nästan glömt bort burken i kylen, provsmakade idag.Har nog stått i kylen mer än en månad nu , jättegod. Vill minnas att den pyste över väldigt i början så se till att burken står i en skål så det inte svämmar över rödbetsfärgat vatten. Jag körde med ” påstricket” vilket fungerar mkt bra.
Maria
2023-11-20