Mjölksyrad rödbeta

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Mjölksyrad rödbeta

Syrade eller fermenterade rödbetor tar lite tid att göra, men det blir gott, riktigt gott. Syrade rödbetor passar som tillbehör till det mesta, i sallad till kött och chark eller att servera på ett buffébord.

Mjölksyrad rödbeta

Ingredienser

1 liter
600 g  skalade rödbetor (600 g motsvarar 0,8-1 kg oskalade)
200 g  vitkål
15 g  jodfritt salt (14 g motsvarar ca 3/4 msk)
1   glasburk med gummiring (volym à 1 liter)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Kan man hoppa över kålen. Mvh. Ulrika

Ulrika

2024-07-21

Hej Ulrika! Ja, det går bra, ersätt bara mängden kål med rödbeta då. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-22

Var kan man hitta jod fritt salt?? kan man ta vanlig salt istället?

Helene

2024-05-08

Hej Helene! Det behöver vara jodfritt annars syrars det inte. Falksalt har jodfritt. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-08

Över förväntan. Hade nästan glömt bort burken i kylen, provsmakade idag.Har nog stått i kylen mer än en månad nu , jättegod. Vill minnas att den pyste över väldigt i början så se till att burken står i en skål så det inte svämmar över rödbetsfärgat vatten. Jag körde med ” påstricket” vilket fungerar mkt bra.

Maria

2023-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1518 KJ / 366 kCal
Fett1 g
Salt14 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Bruna bönor
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga