Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
2
Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Vem älskar inte mjuk pepparkaka! Här är en härlig variant med smak av apelsin, lingon och ett underbart glasyrtäcke av smetana, apelsin och florsocker. Enkel att göra med färdig pepparkakskrydda. En riktig höjdare i jul!

Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Ingredienser

1 kaka

Kaka

3 dl  vetemjöl
2 tsk  bikarbonat
2 msk  pepparkakskryddor
100 g  laktosfritt smör
2 dl  rårörsocker
2   ägg
1   apelsin
2 msk  rårörda lingon

Topping

200 g  laktosfri smetana
skal av 1   apelsin
1 msk  florsocker

För alla

Fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Valio.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Konstigt recept. Räckte att ha min kaka i ugnen ca 25 min. 2 msk pepparkakskrydda blev för starkt.

Christina

2021-11-28

Två tsk bikarbonat fick min kaka att få en tydlig och oangenäm bismak.

Anders

2020-12-21

Testa liknande recept

Barnens favoriter med fullkorn
Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julig tiramisu med pepparkaka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckiga småkakor med citrus
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord senap med smak av ingefära och kardemumma
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka med glasyr
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga