Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr
![Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_150164/cf_259/mjuk_pepparkaka_med_apelsin_och_glasyr.jpg)
Vem älskar inte mjuk pepparkaka! Här är en härlig variant med smak av apelsin, lingon och ett underbart glasyrtäcke av smetana, apelsin och florsocker. Enkel att göra med färdig pepparkakskrydda. En riktig höjdare i jul!
![Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_150164/cf_259/mjuk_pepparkaka_med_apelsin_och_glasyr.jpg)
Ingredienser
1 kaka
Kaka
3 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 msk pepparkakskryddor
100 g laktosfritt smör
2 dl rårörsocker
2 ägg
1 apelsin
2 msk rårörda lingon
Topping
200 g laktosfri smetana
skal av 1 apelsin
1 msk florsocker
För alla
Fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild från Valio.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Konstigt recept. Räckte att ha min kaka i ugnen ca 25 min. 2 msk pepparkakskrydda blev för starkt.
Christina
2021-11-28Två tsk bikarbonat fick min kaka att få en tydlig och oangenäm bismak.
Anders
2020-12-21