Mjuka pepparkaka med lingon

Ett fantastiskt recept på oemotståndligt saftig mjuk pepparkaka, perfekt att servera runt jul. Du gör kakan av bland annat mjöl, kanel, nejlikor, smör och grädde. Det är alltså en gammaldags brun pepparkaka, mormors mjuka pepparkaka så att säga. Utsökt fikabröd till kaffet, mums!

Ingredienser
1 st
smör + ströbröd till formen
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
100 g smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 dl sirap
2 msk lingonsylt
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på en hel kaka.
Energi10874 KJ / 2599 kCal
Fett129 g
Salt3.2 g
Kolhydrater336 g
Protein21 g
Kommentarer
Vad är fel? Den blev platt som en pannkaka...
Susanne
2025-01-04Tips att byta ut till farinsocker eller muskovado socker. Bytte ut mjölk till gräddfil också.. upplevde den lite smulig när man åt den när den var nybakad. Ställde den i kylskåpet sedan och då "satt" den sig fint och står nu i skåpet och är inte ett dugg smulig! Och saftig!
Madeleine
2024-12-29Kan man byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?
Annika
2024-12-24