Monas brownietårta med hallonmousse
Seg, chokladig browniebotten är oemotståndligt gott till syrlig hallonmousse. Toppa din fina tårta med vispad grädde och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
Browniebotten
Hallonmousse
Garnering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet. Ersätt smör med mjölkfritt matfett och byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur lång tid före servering skall man ta fram tårtan om man har frusit den?
Carin
2024-06-28Hej Carin! Bäst är att tina den i kylen över natten. I rumstemperatur tar det ca 2 timmar. Vänliga hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-01Går det att göra dubbel sats?
Maj
2024-06-20Hej Maj! Jag skulle rekommendera att göra två tårtor. Botten kommer bli väldigt tjock om du dubblar receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-20Går den att frysa?
Julia
2024-06-07Hej Julia! Ja, det går fint att frysa den här! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-10