Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu
![Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33905/cf_259/morots-_och_ingefarssoppa_med_linser_och_tofu.jpg)
Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu är en frisk och nyttig soppa med lite riv i. Blanda purjolök med ost och linser och servera i soppan och ställ gärna fram ett fat med bröd.
![Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33905/cf_259/morots-_och_ingefarssoppa_med_linser_och_tofu.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g morötter
50 g ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
4 dl vatten
4 dl mjölk
3 msk grönsaksfond
10 cm purjolök
300 g tofu eller fetaost
1 dl kokta linser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och tofu.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ, använd tofu.
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1509 KJ / 361 kCal
Kommentarer
jag har inte provat än
Gergana
2017-12-06Jag gjorde dubbel sats. Soppan var helt okej. Det var gott att lägga i fetaost, purjolök och linser, men själva soppan i sig var inte särskilt god. Kommer nog inte göra den igen.
Eva
2014-11-11