Morotsbiffar med apelsin- och bönsallad och myntayoghurt
Servera saftiga morotsbiffar på en bädd proteinrik bönsallad med skivad apelsin. Morötternas sötma gifter sig fint med apelsinens friska syrlighet. Toppa med krispiga pumpakärnor och servera med en klick svalkande myntayoghurt.
Ingredienser
4 portioner
2 dl pumpafrön
2 dl gröna linser
1 paket morotsbiffar (à 360 g)
skal och saft av 2 apelsiner
250 g tinade vaxbönor
2 dl tinade sojabönor
ca 70 g gröna salladsblad
1/2 dl hackad, syltad ingefära (gari)
2 msk olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar
Myntayoghurt
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl grovhackad, färsk mynta
1/2 tsk spiskummin
1 msk olja
1/2 tsk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer