Morotsfrallor med äpple

Baka morotsfrallor till helgfrukosten eller soppmiddagen! Dessa frallor bakas med råg- och vetemjöl och smaksätts med morot och äpple. Resultatet blir saftiga frallor med krispig yta och ett mjukt och fluffigt inre.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
12 frallor
2 tsk färsk jäst (2 tsk motsvarar ca 6 g)
4 dl kallt vatten
3 dl finmalet rågmjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
2 tsk salt
2 dl finrivna morötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 dl rivet äpple (2 dl motsvarar ca 120 g)
Gör så här
10:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi786 KJ / 188 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g
Kommentarer
Gjorde detta recept i helgen. Lät det jäsa under natten och på morgonen bakades det av. SÅ lyxigt med nybakat bröd till frukost. jag la till 2msk mörk sirap (som någon tipsade om i kommentarerna) samt valnötter. Det blev riktigt gott och saftigt. Detta recept kommer göras igen! Ska testa att ha i mera jäst vid något tillfälle för att få ner jäsningstiden till någon timme :)
Rebecca
2025-01-203 dl rågmjöl väger 180 g. Ska det vara 110g eller 2 dl?
Héléne
2025-01-13Hej Héléne! Stämmer som du skriver, det är 3 dl och vikten ska såklart vara 180 g. Tack, nu är det ändrat i receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-01-16Jäser dåligt, för lite jäst. Smaklösa frallor, måste vara mer salt och lite sirap för att det ska smaka något. Det finns bättre recept.
Lena
2024-10-23