Morotsglass med kanel
Glass med smak av morot? Ja, du läste rätt! Tillsammans med färskost, ingefära och kanel får du en ny variant av favoriten morotskaka i glassformat som svalkar gott en varm sommardag.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
6 portioner
25 g smör
1 dl farinsocker
2 dl finrivna morötter (2 dl finrivna morötter motsvarar ca 2 små morötter)
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
250 g färskost
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Serveringsförslag
glasstrutar
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat utan glasstrutar till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2470 KJ / 590 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g
Kommentarer
Kan du göra dena glass utan socker?..
Inger
2022-08-24Gjorde glassen igår och äter just min första skål, och det är sååå gooott!! Hade inget vaniljpulver så bytte mot det dubbla i vaniljsocker, annars samma. Ska definitivt göra morotskaksglass fler gånger. ^_^
Kajsa
2022-07-02Har precis ställt in glassen i frysen och det verkar väldigt lovande. Otroligt god smak (provsmakade så klart innan den åkte in i frysen . Däremot så stelnade inte min sockerblandning. Den blev bara mjuk och gick inte att smula ner i glassen. Det blev stora bitar. Vad gjorde jag för fel där?
Annica
2022-06-29Hej Annica! Vad kul att höra att du tyckte smeten smakade gott redan innan du hade fryst in den. 😊 Du har inte gjort något fel, blandningen blir mjuk och seg och du ska göra så små smulor/bitar av den som du kan (och vill). Hoppas att du gillar den färdiga glassen också! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-30