Morotskaka i långpanna

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Morotskaka i långpanna

Alla som älskar morotskaka räcker upp en hand! Om du vill baka mycket ska du testa den här morotskakan i långpanna. Med ett ljuvligt lager av glasyr på färskost blir det här en kaka som fullkomligt smälter i munnen. 

Morotskaka i långpanna

Ingredienser

30 bitar
smör till långpannan
6 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
2 tsk  bikarbonat
1 msk  kanel
1 tsk  salt
6 dl  finrivna morötter (6 dl motsvarar ca 270 g)
6   ägg
6 dl  strösocker
2 dl  neutral rapsolja

Glasyr

600 g  färskost
200 g  rumstempererat smör
6 dl  florsocker (6 dl motsvarar ca 360 g)
2 tsk  färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1408 KJ / 337 kCal
Fett39 g
Salt0.6 g
Kolhydrater39 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Morotskaka med choklad
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddkaka med lingonfrosting
Betyg 3 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosendals morotstårta
Betyg 4.1 av 5.
192 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpakaka med mascarponefrosting
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotskaka
Betyg 4.2 av 5.
1777 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri morotskaka
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga