Morotskakegranola

En morotskakegranola sätter guldkant på frukostskålen! Denna enkla granola, med riven morot och goda kryddor, rostas försiktigt i ugnen tills den är gyllene. Smakerna gör att den påminner om en morotskaka – riktigt god till yoghurt, fil och gröt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
ca 7 dl
2 dl valnötter
2 dl riven morot (ca 100 g, för 7 dl)
5 dl havregryn
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 krm muskotnöt (riven eller malen)
1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kardemumma
3 tsk malen kanel
1/2 tsk flingsalt
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 1/2 msk honung
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g
Kommentarer
Hur många gram är en portion som näringsvärdet är beräknat på?
Taraneh
2025-04-06Hej Taraneh! Näringsberäkningen är beräknad på 1 dl i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-07Det blev supergott....jag lägger den till yoghurt eller chia pudding mm...
Valentina
2025-04-01Gott recept och spännande med morot i! Kommer ha i mer av kryddorna nästa gång då jag upplevde att det inte smakade så mycket.
Linn
2025-03-31