Morotsmarmelad med röda vinbär
Den här härligt goda morotsmarmeladen med röda vinbär tillagar du enkelt på under en timme. Marmeladen får sin fylliga smak av ingredienser som morötter, röda vinbär och vaniljstång.
Ingredienser
1 sats
1 kg röda vinbär (1 kg motsvarar ca 1,7 liter)
1 dl vatten
1/2 kg späda morötter
1 l socker (1,1 l motsvarar ca 1 kg)
3 cm vaniljstång
2 krm natriumbensoat
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Receptet inskickat av Mi Reinmann, Södertälje.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska man använda saften eller vinbären efter att ha silat? Jag använde saften och det tjocknar inte. Inget bra recept. Syltsocker hade kanske varit bättre.
Eva
2024-07-02God smak men väldigt söt. Nästa gång ska jag testa med hälften socker och mer vanilj. Även morötterna ska jag riva lite grövre.
Sebastian
2023-07-21Kan man använda syltsocker rakt av??
Inga
2023-07-04Hej Inga! Nej det tror jag inte blir så bra. Syltsocker innehåller pektin som även röda vinbär har en hel del av. Risken är att marmeladen blir väldigt tjock. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-05