Morotsmuffins med philadelphia-glasyr
Saftiga och goda morotsmuffins med philadelphia-glasyr passar lika bra till kalaset som till kaffet. Grädda muffinssmeten i ugn och låt sedan de vackra bakverken svalna lite före du garnerar dem med den lena och syrliga glasyren.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
Ingredienser
12 stora muffins
Muffins
2 stora morötter
2 dl hackade valnötter
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
200 g rumstempererat smör
1 dl brun farin
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
Glasyr
150 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1800 KJ / 430 kCal
Kommentarer
Jättegoda ! Höga och fina ! Skall baka dom igen !
Marianne
2024-07-10Slätstruken smak och inte alls lika saftiga som när man bakar dem med olja. Bästa receptet är fortfarande det från Monica Ahlberg.
Anna karin
2017-11-04Jag bytande ut hälften utav sockret till råsocker, bytade även ut hälften utav vetemjölet till dinkelmjöl och det blev jättebra! De här kommer jag baka många gånger! Mina barn gillade dem verkligen
Kristine
2013-09-20