Morotspasta med vitlöksstekt svamp och basilika
Att en rätt kan vara så god! Såsen till pastan görs på schalottenlök, rivna morötter, crème fraiche och smaksätts med färsk basilika. Till tagliatellen serveras bön- och svampfräs och goda små rumsvarma tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna tagliatelle)
Sås
1 bananschalottenlök
3 vitlöksklyftor
350 g morötter
1 msk olja
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
1 dl pastavatten
20 g färsk basilika
Bön- och svampfräs
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
250 g färska champinjoner
2 msk smör
salt
peppar
250 g miniplommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1800 KJ / 430 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag mixade inte såsen.
Jessica
2023-05-25God kombo. Kändes onödigt att mixa såsen slät, hade funkat bra utan. Lite väl söt sås av moroten. Gott med svampmixen till!
Maria
2023-03-31