Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad
Vem har någonsin sagt att vegomat inte är rolig? Här gör du morotsplättar som steks gyllene i pannan, och äts med en vitlöksdoftande tzatziki och en sallad besående av zucchini, babyspenat och persilja! Du droppar lite citron över för att tillföra syra till rätten. Smaklig plätt önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port kamutvete eller annat gryn
Plättar
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
2 morötter
2 msk smör eller olja
Tzatziki
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
peppar
Sallad
1 zucchini (à ca 300 g)
1 citron
1 msk olivolja
65 g babyspenat
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2455 KJ / 586 kCal
Fett20 g
Salt2.4 g
Kolhydrater77 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ny favorit!
Helena
2021-04-16Gott. Morotsplättarna blev goda och jag kommer att göra dessa igen.
Elisabeth
2021-03-19