Morotsrulltårta
Prova morotsrulltårta – som en klassisk morotskaka men i form av en rulltårta! Lika fin som ljuvligt god, med tunna lager av saftig morotskaka varvade med frisk frosting med färskost.
Samarbete med:
Santa Maria
Ingredienser
ca 10 bitar
2 dl finrivna morötter (2 dl motsvarar ca 2-3 morötter)
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk Santa Maria malen kanel
1/2 tsk Santa Maria malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3/4 dl neutral rapsolja
Frosting
75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g färskost
Till servering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1557 KJ / 372 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag gjorde två stycken idag, fick loss båda men den första var lite svår då jag bara penslade med kallt vatten på bakplåtspappret. Den andra testade jag pensla hela bakplåtspappret med ett tunt lager flytande smör och den kunde jag dra loss hur enkelt som helst direkt den kom ut ur ugnen! Så mitt tips är att ta lite fett på botten innan smeten hälls på! Även citron och citron zest i frostingen tyckte jag höjde smaken på tårtan!
Stina
2024-08-15Hej Lite besviken på receptet då kakan fastnade ordentligt på bakplåtspappret. Tror den bakplåtspappret behövde smörjas.
Margareta
2024-07-24Enkelt och smarrigt. Tipsar om 1 msk citronsaft i frostingen för att bryta av det söta
Ingela
2024-03-29