Morotssallad med fänkål och ruccola
![Morotssallad med fänkål och ruccola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16466/cf_259/morotssallad_med_fankal_och_ruccola.jpg)
Morotssallad med fänkål och ruccola är en välsmakande, lättlagad sallad. Vitlök och citron höjer smaken i salladen. Du rostar solroskärnor i stekpanna och vänder ner dem i salladen, vilket ger den en extra god smak.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
![Morotssallad med fänkål och ruccola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16466/cf_259/morotssallad_med_fankal_och_ruccola.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 msk solroskärnor
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
ca 600 g fänkål
ca 300 g morot
3/4 dl färskpressad citronjuice (3/4 dl motsvarar 1-2 citroner)
1 förp rucola (à 70 g)
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer