Morotssemlor

Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
0
Morotssemlor

Baka fluffiga små morotssemlor och låt dina fikagäster gissa den hemliga ingrediensen! Morotsjuice ger fin färg och söt smak i både bullen och fyllningen. Fyll din morotssemla med mandelmassa som du smaksatt med både morot och apelsin. Gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Morotssemlor

Ingredienser

ca 40 små
150 g  rumsvarmt smör
50 g  jäst
5 dl  rumsvarm morotsjuice
1 1/2 dl  strösocker
2 tsk  stött kardemumma
1/2 tsk  salt
14 dl  vetemjöl (840 g)

Fyllning

400 g  mandelmassa
1 1/2 dl  morotsjuice
1 msk  finrivet apelsinskal
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
5 dl  vispgrädde

Garnering

florsocker

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi901 KJ / 215 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kanelbullesemla
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelmuffins
Betyg 3.7 av 5.
41 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Veganska semlor
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga