Morotssemlor
![Morotssemlor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130641/cf_259/morotssemlor.jpg)
Baka fluffiga små morotssemlor och låt dina fikagäster gissa den hemliga ingrediensen! Morotsjuice ger fin färg och söt smak i både bullen och fyllningen. Fyll din morotssemla med mandelmassa som du smaksatt med både morot och apelsin. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
![Morotssemlor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130641/cf_259/morotssemlor.jpg)
Ingredienser
ca 40 små
150 g rumsvarmt smör
50 g jäst
5 dl rumsvarm morotsjuice
1 1/2 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt
14 dl vetemjöl (840 g)
Fyllning
400 g mandelmassa
1 1/2 dl morotsjuice
1 msk finrivet apelsinskal
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
5 dl vispgrädde
Garnering
florsocker
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi901 KJ / 215 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer