Morotssoppa med osttoast

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Morotssoppa med osttoast

Denna vackra ostsoppa med mumsig osttoast svänger du snabbt ihop till lunch. Mixa ihop de kokta ingredienserna och smaka sedan av med lite kajennpeppar, riven ingefära och syrlig apelsinjuice. Avnjut din varma soppa med toasten och len yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Morotssoppa med osttoast

Ingredienser

4 portioner

Soppan

1   gul lök
1 kg  morötter
4   selleristjälkar
12 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk  salt
1/2 krm  kajennpeppar
4/5 msk  färsk riven ingefära
1 dl  färskpressad apelsinjuice

Till servering

8   skivor vitt bröd
8   skivor ost (t ex herrgårdsost)
matyoghurt

För alla

Fri från ägg, om man serverar med bröd utan ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Gör mjölkfri: använd bröd utan mjölk, mjölkfritt ost- och yoghurt alternativ. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

God soppa med bra smak

Maud

2008-05-20

Näringsvärde per portion

Energi1510 KJ / 360 kCal

Testa liknande recept

Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Linssoppa med fänkålsfrön och quorn
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i folie
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mexikansk kålsallad
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpaket à la mojo
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödkåls- och sellerisallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga