Morotssoppa med osttoast
![Morotssoppa med osttoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15324/cf_259/morotssoppa_med_osttoast.jpg)
Denna vackra ostsoppa med mumsig osttoast svänger du snabbt ihop till lunch. Mixa ihop de kokta ingredienserna och smaka sedan av med lite kajennpeppar, riven ingefära och syrlig apelsinjuice. Avnjut din varma soppa med toasten och len yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
![Morotssoppa med osttoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15324/cf_259/morotssoppa_med_osttoast.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Soppan
1 gul lök
1 kg morötter
4 selleristjälkar
12 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
4/5 msk färsk riven ingefära
1 dl färskpressad apelsinjuice
Till servering
8 skivor vitt bröd
8 skivor ost (t ex herrgårdsost)
matyoghurt
För alla
Fri från ägg, om man serverar med bröd utan ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Gör mjölkfri: använd bröd utan mjölk, mjölkfritt ost- och yoghurt alternativ. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1510 KJ / 360 kCal
Kommentar
God soppa med bra smak
Maud
2008-05-20