Mosbricka med "Extra av allt"
![Mosbricka med "Extra av allt"](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15089/cf_259/mosbricka_med__extra_av_allt_.jpg)
En klassisk och nostalgisk mosbricka med "extra av allt". Fluffigt, ljuvligt potatismos, stekt, het wienerkorv med en härligt krämig ost- och gurksallad. Komplett och färdig att avnjutas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
![Mosbricka med "Extra av allt"](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15089/cf_259/mosbricka_med__extra_av_allt_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
1 msk strösocker
2 msk olivolja
100 g lagrad prästost
1/2 gurka
1/2 dl matyoghurt
4 wienerkorvar (stockholmare)
ketchup
senap
salt
vitpeppar
För alla
Läs noga ingredienserna på korven, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och byt smör mot mjölkfritt margarin till moset. Uteslut gurkröran eller byt ingredienserna ost och yoghurt mot mjölkfria alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 649 kCal
Fett38 g
Kommentarer