Mozartkulor
Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Denna älskade sötsak innehåller endast choklad, nougat och marsipan. Mozartkulan skapades redan 1890 till minnet av Mozart och har sedan dess varit julens favoritgodis för alla marsipanälskare.
Ingredienser
20 st
200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
100 g mörk bakchoklad
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per mozartkula.
Gör så här
Tips
Vill du göra egen mandelmassa till dina Mozartkulor? Spana in det här receptet på hemgjord mandelmassa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi425 KJ / 101 kCal
Fett5.7 g
Salt0.01 g
Kolhydrater11 g
Protein1.6 g
Kommentarer
Enklaste metoden: skär bara nougaten i tärningar (behöver ej vara kall). Kavla ut marsipanen (mjöla med majsmjöl om det klibbar). Skär den i rutor och lägg en nougatkub i varje marsipanruta och "slå in den" i marsipanen. Rulla den rund och doppa sen i den smälta chokladen. Inget kladd med marsipan eller nougat och hela familjen (barn 3-9 år) kunde vara med och baka.
Emma
2022-12-15Kan man tänka sig att göra en rulle istället, och skiva upp? Tänker att det går fortare, och blir lika gott 😊 Kanske dekorera också!
Héléne
2022-12-02Otroligt goda Mozart kulor. Se till att nougaten är svar innan du börjar jobba med den. Testade även att ha i halva hasselnötsnötter i degen med, MUMMA. God Jul /Nils
Sarah
2021-12-19