Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
2
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Söta gubbar, krämig mozzarella, aromatisk basilika och knaprig mandel. Vad blir det? Jo, en spännande jordgubbssallad som överraskar dina gäster med en ovanligt lyckad smakkombination. Perfekt som förrätt till kalla delikatesscharkuterier.

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Ingredienser

4 portioner
1 dl  hel, skållad mandel
1 krm  salt
1 l  jordgubbar
1/2   kruka basilika
2   förp mozzarella (à 125 g)
2 msk  balsamvinäger
2 msk  mild olivolja
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Använde pumpafrön istället för mandel, jättegott!

Åsa

2022-04-30

Otroligt gott! Använde rostade pinjenötter i stället för mandel.

Lena

2020-08-04

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 353 kCal
Fett27 g
Salt0.75 g
Kolhydrater13 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Under 15 min att tillaga
Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och mozzarellasallad med mandel
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Somrig jordgubbssmoothie med nötsmör
Betyg 3.1 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fylld pasta med blomkål och mozzarella
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jorgubbssmoothie
Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga