Mozzarellafylld kotlett med tomatsås
Ost är inte bara bland det godaste vi har, utan även ett superbra livsmedel att ta till för att få maten smakrik och saftig! Mozzarellan smälts mellan kotletterna när de steks och lite syra adderas från balsamvinägern, samt från pastasåsen som också får puttra i pannan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
125 g mozzarella
600 g tunnskivad kotlett
1 msk balsamvinäger
1 tsk timjan
salt
peppar
1 msk olja
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 gurka
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2371 KJ / 564 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska man vika köttbiten för att ha kvar osten eller lägger man en till köttbit ovanpå?
Gunilla
2021-11-01