Musselpasta med bönor och persilja
![Musselpasta med bönor och persilja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235841/cf_259/musselpasta_med_bonor_och_persilja.jpg)
Sugen på musslor? Låt oss presentera denna krämiga musselpasta som både är en fröjd för smaklökarna och ögonen! En härlig syra från både smetanan och vinet som musslorna fått kokas i bryter av fint mot persiljan, tomaterna och haricots vertsen. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022
![Musselpasta med bönor och persilja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235841/cf_259/musselpasta_med_bonor_och_persilja.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna linguine)
150 g haricots verts (bönor)
1/2 förp plommontomater
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 förp färska vinkokta musslor (à 670 g)
1 dl smetana
2 1/2 tsk majsstärkelse
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i musslorna.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2421 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer