Musselpasta med persilja
En snabblagad musselpasta sitter aldrig fel, speciellt inte om den också är utsökt god. Syran från tomaterna passar utmärkt ihop med den fräscha persiljan, och ihop höjer de smakerna till denna lite småheta rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019
Ingredienser
2 portioner
250 g körsbärstomater
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
150 g sockerärtor
2 port färsk pasta (gärna fettucine)
670 g vinkokta musslor
1 dl lätt crème fraiche
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1944 KJ / 465 kCal
Fett19 g
Salt5.3 g
Kolhydrater51 g
Protein21 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer