Musslor och potatissallad med parmesandressing
Lyx lyx lyx kan man säga om den här rätten. Halstrade kammusslor är något av det bästa vi har. Och denna ljuva parmesandressing är minst lika god den också. Det här är verkligen något du kan bjuda dina fredagsgäster på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g sommarpotatis
Parmesandressing
skal och saft av 1/2 citron
1 dl finriven parmesan
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
salt
peppar
Sallad och musslor
1 förp romansallad
1/2 förp rädisor (à 220 g)
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp frysta kammusslor (à 150 g)
1 msk olja
200 g fryst blåmusselkött
1 dl hyvlad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2456 KJ / 587 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla god dressing, jag hade inte heller kapris hemma men funkade jättebra med lite extra salt.
Eva
2022-05-19Gick jättebra utan kammusslor, såna hittade jag inte i butiken jag besökte. Kapris glömde jag köpa men det blev jättegott. Jag är ovan kock och receptet var enkelt att följa. Parmesanmajonäsen var ruskigt smarrig.
Lasse
2022-04-18Potatissalladen var grymt god! Om man inte gillar seafood skulle jag ta kyckling istället
Elizabet
2021-09-03