Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
1
Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

Coq au vin betyder ”tupp i vin” och är en fransk gryta med anor som ofta serveras med baguette i hemlandet. I sitt originalutförande görs den på tupp med sidfläsk, morötter, smålökar, rödvin och vitlök. Här har vi istället valt att använda kycklinglårfilé som passar utmärkt i den här typen av rätter och ger ett saftigt kött eftersom den delen är fetare än kycklingfilén. Ansa därför inte köttet innan du skär det i bitar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
450 g  kycklinglårfilé
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
120 g  bacon
2   vitlöksklyftor
1   purjolök
150 g  färska champinjoner
1 msk  smör eller margarin
3 dl  rödvin
1 dl  kycklingbuljong (vatten och tärning/fond)
3   lagerblad
1 tsk  timjan
1 tsk  majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Bjudrätt

Göran

2023-10-07

Näringsvärde per portion

Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett18 g
Kolhydrater53.1 g
Protein32.4 g

Testa liknande recept

Coq au vin på kycklingfilé
Betyg 4.4 av 5.
190 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med kyckling
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cumberlandsgriljerad kycklinglårfilé
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpasta med broccoli
Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga